Všem, kteří byli svědky mého nedělního startování v kempu Dolce - přesně se potvrdil můj názor - kdo je lempl, toho to jednou doběhne... Přesně jak jsem očekával- vše bylo v baterce. Ale ani ne tak v tom, že by nebyla nabitá - ono spíš šlo o to, že na jaře se někomu nechtělo baterku vytáhnout z mašiny a zkontrolovat stav elelktrolytu... V neděli večer jsem ji po příjezdu do garáže vyndal - a světe div se - v každém článku chybělo cca 1 - 1,3 mm elektrolytu (pod minimem...) - po doplnění destilky jsem baterku hodil na nabíječku a cca za 15minut hlásila plný stav. Po strčení BATT do mazlíka pak při startování málem motor samou radostí vyskočil jak čertík a chtěl hned vyrazit... Takže stroj v pohodě, jen páníček je malinko lemplíček...
Rachot výfuku a vítr ve vlasech... kdo okusil chápe - kdo ne - nikdy nepochopí...
Kawasaki VN 1500 Fi Nomad (2004)
Tak tomu říkám frajer tak to já bych koupil novou baterku a ani bych se na starou nekouk a poslal ji s děkovačkou na dovolenou Tak at šlape aspon ještě deset tisíc kilometrů
Ivanhoe, zkus ten motor předělat na kliku, mohl by jsi ho natáčet klikou a baterka už by tě nemusela zajímat.
Ivanhoe píše:Všem, kteří byli svědky mého nedělního startování v kempu Dolce - přesně se potvrdil můj názor - kdo je lempl, toho to jednou doběhne... Přesně jak jsem očekával- vše bylo v baterce. Ale ani ne tak v tom, že by nebyla nabitá - ono spíš šlo o to, že na jaře se někomu nechtělo baterku vytáhnout z mašiny a zkontrolovat stav elelktrolytu... V neděli večer jsem ji po příjezdu do garáže vyndal - a světe div se - v každém článku chybělo cca 1 - 1,3 mm elektrolytu (pod minimem...) - po doplnění destilky jsem baterku hodil na nabíječku a cca za 15minut hlásila plný stav. Po strčení BATT do mazlíka pak při startování málem motor samou radostí vyskočil jak čertík a chtěl hned vyrazit... Takže stroj v pohodě, jen páníček je malinko lemplíček...
To já měl v motorce baterku neurčitého stáří a když před měsíce dvakrát nenastartovala, tak jsem hned vyděšeně koupil novou. Pak jsem nechal dát tu starou ještě na pořádnou nabíječku obnovit kapacitu a baterka zas drží jak zamlada .... Naštěstí je ta nová nenaplněná gelovka, takže může pár let v klidu čekat ve skříni. Už ale po ní pokukuje soused
Bart píše:Tak tomu říkám frajer tak to já bych koupil novou baterku a ani bych se na starou nekouk a poslal ji s děkovačkou na dovolenou Tak at šlape aspon ještě deset tisíc kilometrů