STK
-
- Vulcan Rider
Re: STK
Zdravím tě Barone, přečetl jsem si tvůj článeček o tom, jak se ti podařilo docílit legalizace stavu svého motocyklu. A zároveň ti chci popřát hodně štěstí a pevných nervů s příslušníky PČR, kteří bych řekl budou všem motorkářům znepříjemňovat léto... Proč? Zcela jednoduše - dej blbci funkci... a zbytek známe. Ono se totiž toto pořekadlo již projevilo - výpis vyjímek, které máš v TP toiž zajisté nevozíš někde u sebe... ale asi ti to doporučím. Protože - zastaví-li tě hlídka PČR vybavená božskou mocí, tak jsi dojezdil. Proč? Protože soudruzi dostali v rámci hesla BUZEROVAT A ŠIKANOVAT možnost omezovat platnost STK. A když tě zastaví - tak už jen vzhledem nepřítomnosti "éček" ti ji omezí na 30 dnů, nezruší-li ti ji na místě úplně... Soudruzi jsou totiž všemocní, všeznalí a nejchytřejší... viz tento článek: http://vary.idnes.cz/ridic-musel-znovu- ... -zpravy_ba - zde pochopíš...
Takže Barone - hodně štěstí při silniční kontrole technického stavu...
P.S.: kdyby chtěl někdo vidět k"kuchařku", podle které soudruzi na silnici při kontrole technického stavu postupují, pak hleďte (snad to bude aspoň částečně čitelné...): Je to sice primárně pro náklaďáky, nákladní přívěsy a návěsy a autobusy - ale jak vykřikoval sjetej Oslík ve Schrekovi - Mám draka a nebojím se ho použít! - tak přesně tím se řídí soudruzi policisté: Máme kuchařku a nebojíme se ji použít!!!
Takže Barone - hodně štěstí při silniční kontrole technického stavu...
P.S.: kdyby chtěl někdo vidět k"kuchařku", podle které soudruzi na silnici při kontrole technického stavu postupují, pak hleďte (snad to bude aspoň částečně čitelné...): Je to sice primárně pro náklaďáky, nákladní přívěsy a návěsy a autobusy - ale jak vykřikoval sjetej Oslík ve Schrekovi - Mám draka a nebojím se ho použít! - tak přesně tím se řídí soudruzi policisté: Máme kuchařku a nebojíme se ji použít!!!
Baron píše:Zdravím vás přátelé
Vloni jsem narazil podobné problémy s STK. Respektive už jsem kupoval mašinu s tím, že budou problémy s americkou motorkou
Prodělal jsem celou proceduru na pověřené zkušebně DEKRA, zapisování vyjímek atd. a STK je teď bez starostí a v pohodě.
Protože je mezi motorkářskou veřejností plno dohadů, mýtů a různých nepravd o tom jak mít ameriku předpisově v pořádku, napsal jsem o tom obsáhlej článek.
Takže pokud by vás zajímal najdete ho tady: TADY
Třeba to někomu pomůže.
Slunce v zádech
Baron (SHOC)
Rachot výfuku a vítr ve vlasech... kdo okusil chápe - kdo ne - nikdy nepochopí...
Kawasaki VN 1500 Fi Nomad (2004)
-
- Vulcan Rider
Průser je v tom, že oni se do registru sice podívají, ale schválené vyjímky stejně nevidí, neboť ještě nejsou digitalizované techničáky. A vyjímky nejsou v PC, leč pouze v TP... S jejich digitalizací se "začalo" letos v lednu. V praxi to ale dopadlo tak, že záleží na konkrétním úřadě, protže MD sice řeklo, že má drobáky na digitální scanery, ale chybělo B) - říct, nebo zjistit, který DS je schopen nascanovat komplet celý TP (zvlášť na délku) tak, aby se tam vešel najednou. A když už i tohle klaplo, tak výrobce je dodal, ale bez úpravy na to čtení TP, takže zase chvíli ležely na úřadech a třeba u nás to funguje teprve cca týden bez zasekávání a zamrzání... Takže první se scanujou vozidla, kde majitelé požadují nějaké změny, převody a pod. no a když zbyde chvilka času, tak potom se začnou scanovat postupně doklady, co jsou někde v archivu - a opět hrozí problém - záleží totiž na tom, co který úřad má založeno - většinou čb kopie poskládané z více dílů... No a že funkci dostane většinou blb, o tom není třeba diskutovat. To co jsi říkal žes viděl ten manuál, to je zajisté to dílo, co dalo do oběhu CSPSD ve spolupráci s DEKROU... na k tomu ten nesmysl co jsem tady okopčil já - a každej policajt je najednou SUPERODBORNÍK na motorky... Chraň nás letos Bůh... jak říkáme my atheisté...
Rachot výfuku a vítr ve vlasech... kdo okusil chápe - kdo ne - nikdy nepochopí...
U mého nomáda je na motoru pod levou rámovou trubkou.Nejlepší je si lehnout na zem,kámoš přetáhne moto na pravou stranu a Ty se koukneš.Takhle sem to řešil s technikem na evidenčce.Sice nebyl odvázanej,ale chtěl ho najít,tak musel k zemi.
Venda píše:Ja mel na STK jedinej problem, a to nemohli jsme najit nikde cislo motoru, sice to technik nejak neresil, ale stejne by me zajimalo, kde je na motoru cislo (oznaceni typu)...Poradi nekdo?
-
- Přítel klubu
Vendo, číslo motoru by je nemělo zajímat, ten je výměnný, pouze je má zajímat tip motoru, ten je vyznačen nějakými písmeny a číslicemi, ale je fakt, že to bývá vedle čísla motoru, tak nevím.
Venda píše:Ja mel na STK jedinej problem, a to nemohli jsme najit nikde cislo motoru, sice to technik nejak neresil, ale stejne by me zajimalo, kde je na motoru cislo (oznaceni typu)...Poradi nekdo?
Tak to je na posrání. Proběhl jsem to a to zase bude buzerace. Jenom nevím, kdo to vymyslel, asi magor. Přečtěte si pojmutí u zrcátek. Nabádají policajty, aby v případě pochybností upevnění zpětných zrcátek si sedli na motocykl a.... a už by kretén letěl po kebuli dolů. Chci vidět, jak idioty někdo pustí sednout na motorku. To mě to pěkně vytočilo.
[quote="Baron"]Jo CSPSD. Přikládám k nahlédnutí. A jak říkáš "bůh s náma"
[quote="Baron"]Jo CSPSD. Přikládám k nahlédnutí. A jak říkáš "bůh s náma"
-
- President
Už vidím jak po mě nějaký ucho říká, že si chce sednout a podívat se do zrcátek. Asi bude silně konsternován, když se ho zeptám jestli nepadl na hlavu.
-
- Vulcan Rider
Barone hodnotím velice kladně.
Už jsem tě dlouho neviděl ani neslyšel. Když to tak probírám, seš jeden z mála v rádiusu okolo 50 km. Co s tím uděláme ?
Už jsem tě dlouho neviděl ani neslyšel. Když to tak probírám, seš jeden z mála v rádiusu okolo 50 km. Co s tím uděláme ?
Baron píše:Zdravím vás přátelé
Vloni jsem narazil podobné problémy s STK. Respektive už jsem kupoval mašinu s tím, že budou problémy s americkou motorkou
Prodělal jsem celou proceduru na pověřené zkušebně DEKRA, zapisování vyjímek atd. a STK je teď bez starostí a v pohodě.
Protože je mezi motorkářskou veřejností plno dohadů, mýtů a různých nepravd o tom jak mít ameriku předpisově v pořádku, napsal jsem o tom obsáhlej článek.
Takže pokud by vás zajímal najdete ho tady: TADY
Třeba to někomu pomůže.
Slunce v zádech
Baron (SHOC)
-
- Vulcan Rider
Na druhou stranu - nás se to netýká - toto doporučení platí v případě NESTANDARTNÍ montáže zrcátek... (viz obrázky vpravo...)
Don Carlos píše:Už vidím jak po mě nějaký ucho říká, že si chce sednout a podívat se do zrcátek. Asi bude silně konsternován, když se ho zeptám jestli nepadl na hlavu.